Kümes ve kafes sistemlerinde gijon kullanımı, son yıllarda giderek artmaktadır. Kanatlı hayvan besiciliğinin yaygınlaşması, gijon kullanımına gösterilen ilgiyi ve talebi artırır. Çünkü büyük çaplı kümeslerin her yönüyle fonksiyonel, sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü olması gerekir. Gijon kullanımı sayesinde katlı ve çoklu kafes bölmeleri bulunan kümesleri, ihtiyacınıza ve beklentinize uygun niteliklerde hazırlayabilirsiniz.
Gijon stilleri, kaliteli ve işlevsel yapısıyla öne çıkar. Sağlamlığı, dayanıklılığı ve çok yönlü birleştirme özellikleri ile dikkat çeker. Çoklu kafes sistemleri gibi çelik yapıların şekline uyum sağlayarak montaj kolaylığı sunar. Aynı zamanda bağlantı noktalarını güvenle sabitleyerek, kümeslerin yük taşıma kapasitesini artırır.
Önemli bir bağlantı elemanı olan gijon, endüstriyel hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahiptir. Yüksek standartlarda geliştirilen gijonlar, sağlam kurulmuş bir kümes montajının olmazsa olmazı olabilir. Gijon kullanımı, başta tavuk olmak üzere kaz, hindi ve ördek gibi evcilleştirilmiş kuşların yetiştirilmesini kolaylaştırır.
Gijon nerede kullanılır? sorusunun yanıtını, fazlasıyla merak ediyor olabilirsiniz. Gijon otomotiv sektöründe etkin biçimde kullanılır. Bu işlevsel malzemeye, özellikle kabin bağlantılarında otomotiv alanında ihtiyaç duyulur.
Gijon tercih edilen bir diğer faaliyet sahası ise inşaat ve yapı faaliyetleridir. İnşaat sektöründe çelik bağlantıların tutturulması ve sağlamlaştırılması için ideal bir çözümdür.
Kümes ve Kafes Sistemlerinde Neden Gijon Tercih Edilir?
Gijonun tanımı: Demir ya da çelikten üretilen, her iki ucu dişli ve silindirik yapılı çubuklara gijon denir. Aynı zamanda gijon, sağlam bağlantı gerektiren her yerde kullanılan işlevsel özellikli bağlantı elemanıdır. Her iki ucunda baş kısmı bulunmayan, ancak dişli bir yapısı vardır. Çelik çubuklar gijon saplama ismiyle de bilinir.
Gijon saplamaların diğer adı tij demiridir. Boyları 1 metre ve üzeri olabilir. Silindirik çelik çubuk yüzeyinin bir uçtan diğer uca kadar tamamı dişli formda da olabilir. Ayrıca, yalnızca iki ucuna diş açılmış ve orta kısmı düz bırakılmış gijon saplama çeşitleri de mevcuttur.
Gijonun işlevi: Çok yönlü kullanıma elverişli bir bağlantı elemanı olan gijon, sabitleme, montaj ve demontaj işlemlerini kolaylaştırır. Ayrıca, yük taşıma kapasitesini artıran bir fonksiyonelliğe sahiptir. Özellikle yük taşıma alanlarında, inşaat ve makine sektöründe kritik önem taşır.
Kümes ya da kafes çevrelerinde, sağlam bağlantı gerektiren yerlerde tercih edilmektedir. Ayrıca üretimde kullanılan ağır yemlik, suluk ya da motorlu sistemlerin sabitlenmesi durumlarında da kullanılır.
Gijon kullanarak kafeslerin sabitlenmesi ve yük taşıma potansiyelinin artırılması mümkündür. Ayrıca, bu sayede sistemleri modüler hale dönüştürme süreçlerini de en iyi şekilde yönetebilirsiniz.
Çünkü kümes ve kafes sistemlerinde gijon kullanımı, panel, iskelet ya da profil sabitleme konusunda mükemmel çözümler sunar. Ayrıca montaj kolaylığı, yük taşıma kapasitesi artırma işlemlerinde tüm gereksinimlere cevap verir. Sağladığı avantajlar sayesinde uygulamalarınızı pratikleştirir.
Gijon kullanımı tercih ederek, gerektiğinde kafeslerinizi yerinden söküp başka bir ortama taşıyabilirsiniz. Kümese yeni bölmeler ya da katlar ilave ederek büyütmenizi de olanaklı hale getirir.
Ayrıca gijon kullanımı; kanatlı canlıların yaşamını sürdürmesi, üremesi, eti ile yumurta üretimi ve refahı için elverişli koşulları sağlar. Beslendikleri ortamda ihtiyaç duydukları her türlü araç, gereç ve teknolojik cihazın entegrasyonuna imkan sunar.
Gijonlar yemleme, sulama, havalandırma, modüler raf, tünek ve tekerlek sistemlerinin kurulumunu ileri seviyeye taşır. Kafes ve kümes sistemlerine çok yönlü işlevsellik kazandırır. Montaj ve demontaj gibi uygulamaları pratikleştirir.
Gijon kullanımı, “Kümes ve kafes sistemlerinde neden vidalı bağlantılardan daha avantajlıdır?” sorusunun yanıtını da merak ediyor olabilirsiniz. Bunun nedenini şöyle sıralayabiliriz:
- Gijonlar, vidaların birleştirme işleminde yetersiz kaldığı durumlarda kullanılmaktadır. Çünkü gijon kullanımı, sağlam bağlantılar gerçekleştirmeye yarar.
- Gijonlar, ağır yük binen ve dayanıklılık gerektiren askı sistemlerinde vazgeçilmezdir. Vidalar ise düz, hafif ve daha ince yüzeylerin birleştirilmesine uygundur.
- Başlı yapıya sahip vidalar, çıkıntılı ya da pürüzlü kısımları nedeniyle canlılara zarar verebilir. Tepe kısmı bulunmayan gijonlar ise pürüzsüz yapısı sayesinde hayvanlar için daha güvenlidir.
- Gijonlar sağlamlık, yük taşıma ve dayanıklılık bakımından vidadan daha güçlü performans gösterir. Vidalar genellikle hafif birleştirme gerektiren, ince yüzeylerde ve estetik görünüm ihtiyaçlarında etkilidir.
- Mukavemetli bağlantılar için gijonlar öncelikliyken, ağır yük altında kalmayan birleştirmeler için vidalar elverişlidir.
- Somundan destek alınarak yapılan gijon kullanımı, sağlam bağlantılarda sıkı tutuculuk sağlar. Vidalar, ağırlık binmeyen yüzeylerde matkapla açılan deliklere takılır.
- Çeşitli çap ve boylarda olan ince silindirik yapılı gijon demirleri, uzunluk açısından vidanın yetersiz kaldığı alanlarda kullanılır.
- Gijonların silindirik yapısı üzerinde bulunan sarmal eğrisi (Helis eğrisi), montaj kısmındaki tutuculuğu artırır. Dişli yapıya sahip vidaların tutuculuğu ise stabilite bağlantı gerektiren yerlerde zayıf kalır.
- Yüksek mukavemet gerektiren ortamlarda sağlam yapılı ve paslanmaz çelikten üretilen gijonlar daha dayanıklıdır.
Gijon kullanımı ile kurulan kümes ve kafes sistemleri, kanatlı hayvanlar için refah bir yaşam alanı yaratır. Hayvancılık sektörünün gelişmiş versiyonu olan kanatlı kümes hayvancılığı, teknolojiye en açık faaliyet alanlarından birini meydana getirir. Gijon sayesinde entegrasyona açık hale getirilen kümes ve kafesler, üretimin kolaylık ve hız kazandırarak, verimliliği artırır.
Kümes ve Kafes Sistemlerinde Gijonun Kullanım Alanları
Kümes ve kafes sistemlerinde, kaliteli malzemelerden imal edilmekte olan gijon kullanım alanları oldukça geniştir. Tavuk, hindi, ördek ve kaz gibi kanatlı kümes hayvanları için ideal alanlar kurmanızı sağlar. Ayrıca yerel ve uluslararası standartlara uygun kafes sistemlerine sahip olmak da yine gijon kullanımı ile mümkündür. Bu sayede kafes ve kümes koşullarını hem kullanışlı hem de eksiksiz hale getirebilirsiniz.
Dilerseniz gijon saplama montajıyla kümes hayvanları çiftliğinizi modernize ederek, tam donanımlı bir entegre tesis kurabilirsiniz. Gijon kullanarak kurulan kümes sistemleri; üretimde kalite, verimlilik, hijyen, sürdürülebilirlik ve düşük maliyet hedeflerinizi ileri seviyeye taşır.
Kümes ve kafes sistemlerinde gijon saplama kullanım alanları ile ilgili detayları öğrenmek için aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz:
- Civciv büyütme, yumurta tavuğu, kuluçka ve damızlık kafeslerinin kurulumunda gijon kullanılır. Bu kafeslerde ihtiyaç duyulan panellerin birbirine sabitlenmesini sağlar.
- Kümeslerde çatı bağlantısını sağlam biçimde tutturur ve sabitler.
- Taşıyıcı kolonların tutturulmasını ve sabitlenmesi sağlar. Ayrıca kolonların ya da kirişlerin üzerine binen yükü taşınabilir hale getirerek, dayanıklılığını artırır.
- Modüler raf sistemlerinin sağlam biçimde tutturulmasında kullanılır. Böylece yumurtalık, folluk, suluk, yemlik, tünek gibi ekipmanların sabit kalmasına imkan verir.
- Tekerlekli mobil kafeslerde güvenli bağlantı elemanı olarak gijona ihtiyaç duyulur.
- Tünel tipi kümeslerde hayati önem taşıyan havalandırma sistemlerinin sabitlenmesinde kullanılır.
- Ticari kümeslere estetik, muntazam ve profesyonel bir görünüm kazandırır.
Gijon kullanımı, küçük ebatlı kafeslerde tercih edilmez. Daha çok modüler sistemlere ihtiyaç duyulan orta ve büyük çaplı kafeslerin birbirine montajında kullanılır. Ağır demir ya da ahşap kafesler için de gayet uygundur.
Gijon kullanımı gerçekleştirebileceğiniz kümes ve kafes sistemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
- Konvansiyonel kafes sistemleri,
- Zenginleştirilmiş kafes sistemleri,
- Kafessiz sistemler,
- Altlıklı sistemler,
- Izgaralı sistemler,
- Serbest sistemler (Free-Range),
- Çok katlı kafessiz sistemler (Aviary, Kuşluklu).
Gijonların Doğru Kullanımı
Gijonların doğru kullanımı hem sağlam hem de dayanıklı bağlantılar gerçekleştirmenizi sağlar. Malzemelerin ve montaj alanının işlevselliğinden en iyi şekilde yararlanmanıza olanak tanır. Kümes ve kafes sistemlerinde ihtiyaç duyduğunuz bağlantılara, kalıcı mukavemet kazandırır.
Kümes ve kafes sistemlerinde gijonların doğru kullanımı hakkındaki önemli hususlara gelin hep birlikte göz atalım:
Gijonları, somun ve pul ile birlikte kullanmak sağlamlık, dayanıklılık ve güvenlik bakımından önemlidir. Pul sayesinde bağlantı elemanının temas ettiği yüzeyde koruma sağlayabilir, zedelenmenin önüne geçebilirsiniz.
Somun ise sabitleme noktasına tutturulan gijonu, sıkıştırarak kavrar ve sağlamlaştırır. Kümes içi yüksek titreşim durumlarında ya da zamanla gevşeyerek açılmasını önler. Pul ve somun malzemeleri de gijon gibi paslanmaya karşı dayanıklı olursa, uzun ömürlü kullanım sağlar.
- Gerginlik ayarları:
Gijon kullanımı konusunda işin ehli olduğunuzu düşünüyorsanız, bağlantıları kendiniz yapabilirsiniz. Çünkü kümes ve kafes sistemlerinin birleştirilmesi ve diğer ekipmanların montajı, gijon kullanımında ustalık gerektirir. Bağlantının güvenliği açısından uygun alet kullanmalısınız. Çünkü gijon saplama ne gevşek ne de çok sıkı olmalıdır.
Gijonu aşırı derecede sıkmak, birleştirme yaptığınız yüzeyde deformasyona yol açar. Gijonun bükülmesine ya da bağlantı noktasında çatlamaya sebebiyet verebillir.
Somunu, pulun yüzeyine hafif basacak biçimde sıkabilirsiniz. Gijon gerginliğini, uygulamaya göre ayarlayabilirsiniz. Tünekler için hafif sıkma, yük binen taşıyıcı bölmeler için tam sıkma ayarı yapabilirsiniz. Gijon gerginlik ayarı konusunda acemi iseniz, profesyonel yetkililerden hizmet almanız yerinde bir karar olacaktır.
- Koruyucu boya, galvaniz kaplama veya PTFE gibi yüzey işlemleri:
Gijon imalatında koruyucu boya, galvaniz kaplama ve PTFE gibi yüzey işlemleri uygulanır. Bu işlemler bağlantı elemanı kalitesini artırır. Çeşitli olumsuzluklar karşısında malzemelere direnç kazandırarak, uzun ömürlü kullanıma elverişli yapıya kavuşturur. Koruyucu boya (Toz boya, Epoksi boya), çelik çubukları çevresel ve iklimsel faktörlere karşı mukavemetli hale getirir.
Galvaniz kaplama, korozyon ve oksidasyon direncini artırır. Gijonların paslanma riskini önler. Sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasını sağlar. Önemli kaplama malzemelerinden biri olan PTFE ise sürtünmeye ve yanmaya karşı gijonlara dayanıklılık kazandırır.
Ayrıca kaygan ve pürüzsüz bir yüzey oluşturarak kir tutmalarını engeller. Yüzey kalitesi, hijyenin sağlanması ve temizliğin pratikleşmesi noktasında oldukça etkilidir.
- Kesilen gijon uçlarının çapaklardan arındırılması:
İstenilen ölçülerde kesilen gijon uçlarında çapaklar bulunur. Bunlar delici ve kesici özellikte olabilir. Doğru taşlama (Spiral taş) ya da eğe ile zımparalayarak çapakları giderebilirsiniz.
Kafes ve kümes sistemlerinde çapaksız gijon kullanımı, kritik öneme sahiptir. Çünkü bağlantı elemanlarının üzerindeki pürüzler, keskin çıkıntılar, kanatlı canlılarınıza zarar verebilir. Bu durum, kümes hayvanlarının yaralanmasına ya da telef olmasına yol açabilir.
Çapaklanma sorunları, birleştirme ve bağlantı sırasında, somunun gijona geçmesine engel olabilir. Ayrıca hayvanların bakımı, kafeslerin temizliği gibi çeşitli uygulamalarda kendiniz de zarar görebilirsiniz. Keskin, sivri, delici partiküllü gijon uçları, eldivenleri yırtabilir veya ellerinizi kesebilir. Kümeslerinizde istenmeyen risklerin önüne geçmek için kesilen gijon uçlarında çapak kalmamasına dikkat etmelisiniz.
Gijonla Üretilmiş Örnek Kümes/Kafes Projeleri
Gijonla üretilmiş örnek kümes ve kafes projeleri, gün geçtikte daha da artmaktadır. Kanatlı hayvan yetiştiriciliği alanında faaliyet gösterenlere, seri üretime geçenlere ve sektöre yeni adım atanlara örnek olmaktadır. Kümes ve kafes projeleriyle sürekli büyüyen ve gelişen işletmeler, ülke genelinde önemli bir rol oynar. Bu işletmeler, piliç eti, yumurta ve işlenmiş ürünler gibi ihtiyaçları karşılar.
Kümes ve Kafes Sistemlerinde 5 Örnek Proje ve Uygulama Sebepleri
- Çok Katlı Otomatik Yumurtlama Kafesi
Çok katlı otomatik yumurta kafesi, yüksek yoğunlukta üretim için tasarlanmıştır. Yemleme ve sulama sistemleri otomatiktir.
Çok katlı otomatik yumurtlama kafeslerinde “neden gijon?” sorusu şöyle yanıtlanabilir: Gijon, kafes iskeletine sağlamlık ve mukavemet kazandırır. Ayrıca, katlar arasında yük taşıma gücünü eşit oranda dağıtmak için kullanılır. Ayrıca kolay sökülüp takılabilen yapılar kurmak için gijonlar tercih edildi.
- Mobil Kümes Ünitesi
Mobil kümes ünitesi, taşınabilir ve küçük ölçekli kümes sistemi. Tarla ve açık alandaki diğer ortamlarda, yer değiştirerek kullanılabilir.
Mobil kümes ünitelerinde neden gijon? derseniz, şu şekilde açıklayabiliriz: Hafif ama sağlam bağlantılar kurmak için gijon tercih edildi. Özellikle taşınabilir yapının modülerliğini sağlamak için kullanıldı.
- Endüstriyel Tavuk Üretim Hattı
Endüstriyel tavuk üretim hattı, yüzlerce hayvanın barındığı büyük ölçekli bir yapıdır. Bu yapı, otomatik havalandırma teknolojilerine ve yumurta toplama sistemlerine entegre edilebilir.
Endüstriyel tavuk üretim hatlarında neden gijon? sorusunu vereceğimiz yanıt şudur: Endüstriyel sistemlerin yüksek titreşim direncini taşımaya elverişli olduğu için gijon kullanıldı. Ayrıca güçlü dayanım gerektiren noktalarda, rijit bağlantı sağladığı için tercih edildi.
- Açık Alan Gezen Tavuk Kafesi
Açık alan gezen tavuk kafesi, hayvanların hem kafes içerisinde hem de dış ortamda gezebildiği hibrit bir sistem.
O halde açık alan gezen tavuk kafesinde neden gijon? sorusunu cevaplamak gerekirse:
Kümes panellerinin mevsimsel olarak sökülüp takılmasına olanak verdiği için gijonla modüler yapı kuruldu.
- Yumurtlama Kutulu Raf Tipi Sistem
Yumurtlama kutulu raf tipi sistem, raf yapısında organize edilmiş bir kafes tipidir. Her bölmesinde yumurtlama kutuları bulunur.
Gijon kullanımıyla kurulmuş dayanıklı ve fonksiyonel kümes sistemleri hakkında daha fazla bilgi almak ve kaliteli bağlantı elemanlarına ulaşmak için Nesil Cıvata ile iletişime geçebilirsiniz.